Bij Bos vlaggen kun je een vlag in elke soort, maat of kleur bestellen. Daarnaast kun je bij veel vlaggen fabrikanten een vlag samenstellen, bijvoorbeeld als symbool van een persoonlijke mijlpaal. Het is leuk om een persoonlijke vlag te hebben als je een eigen bedrijf hebt. Je kunt je vlag dan bedrukken met een logo, en op deze manier kun je de vlag als reclamemiddel gebruiken. Lees er in deze blog meer over.

Over het bedrukken van een vlag

Vlaggen bestaan al sinds de middeleeuwen en werden in die tijd handmatig gemaakt, maar tegenwoordig wordt het met machines gedaan. Hiervoor bestaan er 2 technieken. Je kunt bijvoorbeeld met een plaat de afdruk op het textiel drukken, waardoor je een scherp en realistisch resultaat krijgt. Als de opdruk groter wordt, dan wordt ook de druktechniek voordeliger. Bij de tweede methode wordt er een digitale druk gemaakt. Je hebt hier geen grote drukplaten nodig. Digitaal printen gaat steeds sneller en ook de opdrukken worden steeds scherper. Dit is niet alleen fijn voor het drukken van de Nederlandse vlag, maar ook voor persoonlijke vlaggen.

Wat voor soort vlaggen kunnen er bedrukt worden?

Niet elke soort vlag kan bedrukt worden. Dit kan veroorzaakt worden door het materiaal van de vlag of het uiterlijk van het doek. De beste basis voor het bedrukken van een vlag is stof, maar hierbij dien je wel rekening te houden met het formaat van de vlag, want niet elke drukker kan met extreem grote of juist piepkleine vlaggetjes werken. Informeer daarom voor het drukproces bij de drukker welke mogelijkheden je hebt.

Vlaggen voor groepen of verenigingen

Als je een groep hebt of in een vereniging zit die regelmatig activiteiten heeft, dan kun je ervoor kiezen om een gezamenlijke vlag te nemen. Een vlag zorgt er namelijk voor dat er verbroedering tussen de leden ontstaat. Je kunt elk plaatje of logo op de vlag laten drukken, denk bijvoorbeeld aan het symbool of het wapen van de vereniging.