Weg met de donkere dagen in huis, het is tijd voor licht en ruimte door een Scandinavisch interieur! Het Scandinavisch interieur zal het huis zelfs tijdens de donkerste dagen genoeg licht en ruimte bieden. Wil je weten hoe je het interieur maakt? Lees dan snel verder!

Tip 1: Wit

Verf donkere muren wit. Wit is de kleur die alle ruimtes lichter gaat maken en dat is precies de bedoeling in een Scandinavisch interieur. Je kunt ook gebruik maken van lichte pastelkleuren als je alles wit te heftig vindt.

Tip 2: Weg met prullaria

Haal meer dan de helft van al jouw woondecoratie weg uit jouw huis. Het is onnodig en het zal je partner enorm blij maken als het allemaal uit huis is. Laat alleen de strakke of leuke accessoires staan.

Tip 3: Ramen

Heb je de mogelijkheid om meer ramen in huis te maken? Doe dat dan gelijk. Het is enorm belangrijk dat er genoeg daglicht in huis komt. Dat doe je natuurlijk door zoveel mogelijk ramen in huis te maken.

Tip 4: Natuurlijke elementen

Haal de natuurlijke elementen in huis. Je ziet veel hout, wol en vilt. De vormen van de meubels zijn strak en simpel, maar door de warme bekleding wordt het geheel warm.

Tip 5: Hergebruik

Duurzaamheid is key in een Scandinavisch interieur. Kies daarom materialen en spullen uit die lang meegaan, duurzaam zijn gemaakt of hergebruikt kunnen worden. 

Tip 6: Vloer

De vloer van een Scandinavisch interieur is licht en van hout. Het motief maakt niet uit, dus een pvc visgraat van Vloereninterieur kan prima in het huis.

Tip 7: Posters

Posters zijn de perfecte decoratie voor het interieur. Kies een poster met een zwarte, een witte, een grafische of een geometrische print. Dit past prachtig binnen jouw interieur.

Tip 8: Planten

Bij een Scandinavisch interieur horen natuurlijk planten. Groen is goed, mits het alleen in de planten zit. Plaats de planten in een mooie bak en zet het naast de bank neer.

Tip 9: Combineren

Combineren moet je leren, maar niet in een Scandinavisch interieur. Eigenlijk kunnen alle verschillende kleuren en materialen met elkaar worden gecombineerd, mits het allemaal zacht is.

Tip 10: Maximaal aantal kleuren

Het is een goed idee om een maximaal aantal kleuren in te stellen. Zo krijg je nooit een te druk interieur en blijft je interieur dus ook rustig.