Een dakkapel heeft enorm veel verschillende voordelen. Zo krijg je op een eenvoudige manier meer licht en meer ruimte in huis. Daarnaast krijg je ook nog eens het gevoel om buiten naar binnen te halen. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mens4en ervoor kiezen om een dakkapel aan hun huis te maken. Een dakkapel Rotterdam is zo gekocht, maar hoe plaats je hem dan? Dakkapellen Modulair legt het je graag uit!

Stap 1: Dakkapel bestellen

De eerste stap is natuurlijk om het dakkapel te bestellen. Bedenk van tevoren goed waar je het dakkapel wilt hebben en wat je budget is. Het budget is immers enorm afhankelijk van het type dakkapel dat je kunt kopen. Als je er eenmaal overuit bent, kun je het dakkapel kopen en afwachten tot het bij je huis is geleverd.

Stap 2: Slopen

Om het dakkapel te plaatsen moet het dak natuurlijk eerst voor een deel worden gesloopt. Er moet immers een gat in het dak zitten om het dakkapel te kunnen plaatsen. Je kunt het slopen eenvoudig zelf doen, maar let wel goed op je eigen veiligheid. Je maakt toch een gat in het dak en de kans is er dat je naar beneden valt. Sloop niet teveel, want dat is lastig om te dichten, maar sloop ook niet te weinig, want anders past het dakkapel er natuurlijk niet in.

Stap 3: Frame

Nadat je het gat hebt gemaakt, heb je natuurlijk een frame nodig waarin je het dakkapel kunt plaatsen. Dat doe je door tegen de randen van het dak planken te schroeven. Zorg ervoor dat dit goed vastzit. Anders valt het dakkapel er natuurlijk zo uit.

Stap 4: Plaatsen

Als het frame eenmaal op de juiste plaats zit, is het tijd om het dakkapel te plaatsen. Plaats het dakkapel zonder de ramen, want dan is het dakkapel lichter en dat werkt natuurlijk een stuk fijner. 

Stap 5: Ramen plaatsen

Wanneer het dakkapel volledig is geïnstalleerd, is het tijd om de ramen in de kozijnen te plaatsen. Kit de randen goed af met een goede kit en je dakkapel is af en klaar om in gebruik te nemen!