Misschien heb je het wel eens meegemaakt… Je bent jarig, de visite neemt bloemen mee, maar voordat je het weet hangen de bloemen er al slap bij. Je hebt er echt alles aan gedaan om de mooie rozen die je van de buurvrouw hebt gekregen goed te houden. Wat doe je toch fout. Waarom lukt dit toch niet? Eén ding is zeker, met droogbloemen heb je hier geen last van. Ze blijven ongeveer een half jaar mooi. Je kan dus nog lang genieten van de bloemen die je hebt gekregen. Droogbloemen kan je kopen bij de droogbloemen groothandel, maar hoe zorg je nu zelf voor een mooi droogbloemen pakket?

Te drogen hangen

Om bloemen zelf te drogen zijn er allerlei verschillende methodes. Maar de volgende methode is het meest makkelijk. Allereerst moet je er voor zorgen dat je de goede bloemen hebt. Bloemen met houtachtige stelen zoals bijvoorbeeld: rozen, zonnebloemen of fluitenkruid kan je daarbij gebruiken. Zorg daarna dat je al het overtollig blad verwijderd. Hierdoor zal de steel niet breken als de bloem gedroogd is. Bind vervolgens een touwtje aan de uiteinden van de stelen zodat je de bloemen ondersteboven kan ophangen. Eén tip hierbij is dat de bloemen elkaar niet te veel moeten raken, dan kan er namelijk schimmel ontstaan. Als je de bloemen hebt opgehangen moet je 1 tot 8 weken wachten tot het eindresultaat

Andere methodes

Je kan natuurlijk naar de droogbloemen groothandel, maar bloemen drogen is ook een leuke activiteit om te doen. Behalve de bloemen zelf te drogen zijn er ook andere methodes om zelf bloemen te drogen zijn bijvoorbeeld: het drogen van bloemen in de heteluchtoven, bloemen persen of de bloemen zonder water in de vaas zetten. Je kan hiermee zelf experimenteren. De prachtige resultaten zullen je verbazen.  Als je de methodes eenmaal onder de knie hebt dan heb je ieder geval langer plezier van het schitterende bosje bloemen van de buurvrouw.