draagarm stellingen is een industrieel materiaalbehandelingssysteem dat is ontworpen om materialen op draagarmen op te slaan. Het cantileversysteem bestaat in een of andere vorm al sinds de tijd van de scheepstimmerman. In een schip is een cantilever een stuk hout dat verticaal op de mast is gemonteerd, met aan het uiteinde een giek om het gewicht van de hele lading op te tillen. Draagarmstellingen hebben een enorme vooruitgang geboekt sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd in de wereld van de scheepvaart. Ze worden gebruikt in een groot aantal verschillende industrieën om de ladingsvereisten van de verschillende producten die worden vervoerd te ondersteunen. Draagarm stellingen worden vaak gebruikt als parallelle armen, waar lasten efficiënt op hetzelfde niveau kunnen worden ondersteund. Materialen zijn gelijkmatig verdeeld over de armen, wat de laadstabiliteit helpt verbeteren. Hoewel er verschillende soorten draagarmstellingen zijn, maken alle soorten de efficiënte opslag van materialen op meerdere niveaus mogelijk op vlakke oppervlakken met meerdere verdiepingen.

Twee hoofdtypen draagarmstellingen

Er zijn twee hoofdtypen draagarm stellingen: draagarmen en harkarmen. Bovenarmen zorgen ervoor dat de last boven op het stellingsysteem wordt gebalanceerd, terwijl harkarmen een mechanisch middel vormen om het hele oppervlak van de opslagoplossing te vegen. Het draagarmstellingsysteem kan zowel op de grond als op een steiger worden geïnstalleerd. Installatie op de grond maakt gemakkelijker toegang tot de opgeslagen materialen mogelijk. Draagarmstellingen met bovenarmen worden vaak gebruikt ter ondersteuning van opbergrekken voor zwaar gebruik. Dit type armen kan in een aantal configuraties worden geïnstalleerd.

Draagarm stellingen worden meestal vervaardigd met een optionele draagarm

Draagarm stellingen worden meestal vervaardigd met een optionele draagarm die op een bestaande constructie kan worden gemonteerd. Een draagarm stelling met draagarm maakt een verticale plaatsing van lasten mogelijk. In tegenstelling tot de andere armen van draagarm stellingen, kunnen deze staven aan het uiteinde bevestigingen hebben om zowel verticale als zijwaartse bewegingen aan te kunnen. Het installatieproces voor dit type opslagoplossing is hetzelfde als voor armen, hoewel er wel een trommel of giek aan de onderkant van de constructie moet worden geïnstalleerd.