led tl-armaturen

Het hebben van een goede verlichting is natuurlijk belangrijk. Met name als het gaat over een kantooromgeving waar medewerkers zich goed moeten kunnen concentreren. In de praktijk gaat het helaas vaak anders. Er hangen nog conventionele tl buizen in de kantoren. En dat heeft zo zijn nadelen. Zo komt het bij veel tl buizen voor dat ze naar verloop van tijd heel vervelend kunnen gaan knipperen. Dit kan bij veel mensen leiden tot concentratie verlies en hoofdpijn. Het is voor veel particulieren en bedrijven ook een logische stap geworden om definitief over te stappen van een standaard tl armatuur naar led tl-armaturen. Want deze led tl-armaturen hebben vele voordelen ten opzichte van de standaard tl armaturen.

led tl-armaturen

De voordelen van led tl

Er zijn meteen al een aantal voordelen te benoemen over led tl. Allereerst hebben ze geen last van geknipper, dus het hele hoofdpijndossier kan de prullenbak in. Maar het belangrijkste voordeel is natuurlijk het verbruik. Dat ligt wel vijf keer zo laag als het wordt vergeleken met een standaard tl buis. Maar dat is nog niet eens alles. Deze nieuwe led tl buizen gaat tot wel 50.000 uren mee! We kunnen dus met overtuiging zeggen dat je te makem hebt met een zeer duurzame en energiezuinige investering. Het mes snijdt aan twee kanten.

De effectieve besparing

Als we het even vergelijken met de standaard tl buis komen we uit op een schrikbarend verschil. Bij een normale tl buis kan er wel 90% van de energie worden verkwist. Je betaald dus eigenlijk voor een groot gedeelte voor energie die je niet eens gebruikt. Bij een led tl buis is dat wel even anders. Letterlijk 100% van de energie wordt door de led tl gebruikt en omgezet in licht. Niets gaat verloren en zodoende maakt dat een led tl tot een zeer effectieve manier van verlichting.

Diverse temperaturen

Vaak wordt gedacht dat led uitsluitend koud of fel licht kan produceren. In het begin was dat ook zo. Maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in alle soorten temperaturen die je maar wenst. Of je nu daglicht wilt voor op kantoor of een winkel, of juist een prettig en warm sfeerlicht wilt hebben.