beton cire

Beton cire is afgewerkt beton. Het is van oorsprong een Franse techniek en het betekent ‘gewreven beton’. Beton cire is betonpoeder met een resin, wanneer dat uithardt krijg je een mooie afwerking die enorm veelzijdig is. Beton cire kan gebruikt worden op veel oppervlakken en in veel situaties. Het is dus eigenlijk een soort beton stuc. Het kan gekleurd worden en op veel oppervlaktes aangebracht worden. Er is steeds meer interesse in dit product

beton cire

Waar te gebruiken?

Eigenlijk is er bijna geen situatie waar beton cire niet geschikt is. Het kan aangebracht worden op zowel muren als vloeren. Beton cire kan als vloer naadloos aangebracht worden en biedt dezelfde voordelen als andere coatingvloeren. Beton cire kan ook op een muur aangebracht worden, dat zorgt voor een strakke en moderne look. Het is aan te brengen op vrijwel ieder oppervlak, van gips tot mdf. Het is ook veel minder zwaar dan echt beton waardoor het aangebracht kan worden op minder stevige tussenwanden.

De voordelen

Er zitten een aantal grote voordelen van het gebruik van beton cire. Zo is het te krijgen in een groot aantal kleuren, in tegenstelling tot ‘gewoon’ beton dat alleen te krijgen is grijstinten. Aan de beton cire mix kan pigment worden toegevoegd, als dat gemixt wordt zit de kleur in het beton cire en slijt dus niet. Een ander voordeel is het waterdicht is. Dat is een groot voordeel in bijvoorbeeld een keuken of een badkamer waar veel met vloeistoffen wordt gewerkt. Als beton cire vies wordt is het ook makkelijk schoon te maken. Beton cire kan net als onze andere vloeren naadloos worden aangesloten. Dat zorgt voor een strakke look. Beton cire is ook zachter dan echt beton, waardoor het veel minder galmt dan echt beton. Omdat het zachter is voelt het ook warmer en straalt het minder koude af.