Net zoals de andere producten van vlakkelichtkoepel.nl wordt een veranda daklicht ook uitgevoerd met glas. Dat heeft voordelen ten opzichte van kunststof daklichten. Ten eerste is een veranda daklicht met glas duurzamer. Het tweede voordeel is heel praktisch: regen maakt veel minder lawaai op glas dan op kunststof. Je hebt dus minder last van geluidsoverlast. Isolatie is bij het glas van een veranda daklicht niet relevant, mar het glas is wel supersterk om maximale veiligheid te garanderen. Het glas kan niet breken. Zelfs als je er op zou vallen bij werkzaamheden op het dak, blijft het glas heel.

Slimme constructie

Een veranda daklicht wordt volledig gemonteerd geleverd, inclusief de opstand. Daardoor is het eenvoudig om zo’n daklicht te plaatsen. Het frame van een veranda daklicht is gemaakt van hout, dat een speciale behandeling heeft gehad. Daardoor wordt het niet aangetast door zonlicht of door vocht. Door de lichte hellingshoek blijven er geen vuil of regenwater op liggen. Een daklicht voor een veranda moet worden voorzien van goede ventilatiegaten. Die helpen om vochtoverlast door condens tegen te gaan. Een andere functie van die ventilatiegaten is voorkomen dat er insecten onder het glas blijven zitten. 

Luxe extra’s

Een veranda daklicht steekt nauwelijks boven het dak uit. Het daklicht is van buitenaf bijna niet te zien en ontsiert de veranda niet. In esthetisch opzicht ziet het er dus fraai uit. Door het grote glasoppervlak kan het in de zomer wel heel warm worden als de zon volop schijnt. Dat is tegen te gaan door warmte werend glas te gebruiken. Dat glas laat het zonlicht wel door, maar niet de zonnewarmte. Een andere manier om hitte in de zomer tegen te gaan is een veranda daklicht met een geïntegreerde zonwering. Die kun je sluiten als het te warm wordt.