Als je op hoogte wilt werken, kan een ladder enorm handig zijn. Maar welke ladder kun je nu eigenlijk het beste kiezen? Hieronder leggen wij je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een ladder.

Type ladder

Ladder

Er zijn veel verschillende typen ladders. Je kunt bepalen welke ladder voor jou het beste is door na te gaan waarvoor je hem wilt gebruiken. Huishoudtrappen en dubbele trappen kunnen handig zijn voor binnenshuis werk, terwijl enkele ladders en schuifladders vaak buitenshuis worden gebruikt. Reformladders kun je als dubbele trap en als enkele ladder gebruiken, waardoor ze zowel binnens- als buitenshuis goed van toepassing komen.

Hoogte

Natuurlijk is de hoogte van de ladder ook belangrijk. Je bepaalt de hoogte door te kijken naar je werkhoogte. Wil je de ladder gebruiken om op het dak te komen? Dan moet de ladder ongeveer 1 meter uitsteken. Houd hier dan ook rekening mee bij het kiezen van de lengte van je ladder.

Ladder

Kwaliteit

Elke ladder is stevig en veilig, maar soms heb je extra kwaliteitswensen. Als jij de ladder bijvoorbeeld dagelijks gebruikt, kun je beter kiezen voor een ladder van hogere kwaliteit. Ondanks veelvuldig gebruik gaat de ladder dan alsnog lang mee. Gebruik je de ladder enkel een paar keer per jaar? Dan hoef je minder op de kwaliteit te letten.