Hoe een woning met een betonvloer stylen?

Toptips voor het stylen van uw betonvloer

Een betonvloer is de laatste jaren steeds populairder geworden als vloerbedekking in woningen. Dit komt doordat beton een duurzaam en sterk materiaal is, dat een modern en strak uiterlijk geeft aan elke woning. Maar hoe kun je een woning met een betonvloer nu het beste stylen? In dit blog geven we je enkele handige tips.

Kies voor meubels met een warme uitstraling

Een betonvloer kan soms wat kil overkomen. Om die kilte te compenseren kun je kiezen voor meubels met een warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een bank van leer of een wollen kleed. Deze materialen geven altijd een warme en gezellige sfeer aan een ruimte met een betonvloer.

Combineren met natuurlijke materialen

Een betonvloer gaat erg goed samen met natuurlijke materialen. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld hout en steen. Deze materialen geven een rustieke uitstraling aan een ruimte met een betonvloer. Zo kun je dus vrij eenvoudig kiezen voor een houten eettafel en een stenen muur. Lekker industrieel en klassiek tegelijkertijd!

Maak gebruik van planten

Planten geven een woning met betonvloer een levendige uitstraling. Kies voor planten die passen bij het interieur en de stijl van de woning. Plaats ze bijvoorbeeld in een hoek van de kamer of op een vensterbank.

Kleuren gebruiken

Heb je al veel gedaan om je betonvloer te stylen, maar ben je er naar je gevoel nog niet helemaal? Voeg dan kleur toe aan het interieur. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van bonte en kleurige accessoires, zoals kussens, vazen en lampen.

Verlichting

Met goede verlichting kun je een interieur met een betonvloer extra cachet geven. Kies bijvoorbeeld voor een hanglamp boven de eettafel of een staande lamp naast de bank. Verlichting geeft hoe dan ook altijd extra sfeer aan een ruimte.

Moderne accessoires

Een betonvloer is een moderne vloer. Maak daarom ook gebruik van moderne accessoires, zoals een designlamp of een strak vormgegeven salontafel. Dit versterkt de moderne uitstraling van de betonvloer.

Rustig houden

We hebben je een klein beetje aangespoord om lekker los te gaan met accessoires en meer. Maar houd er wel altijd rekening mee dat een betonvloer van zichzelf al een opvallend element in een woning is. De rest van het interieur rustig en minimalistisch houden is dan wel het devies voor een goed uitgebalanceerd geheel. Meer lezen over betonvloeren? Wat dacht je van een blog over beton cire?