warmte terugwin installatie

Voor het milieu is een warmte terugwin installatie ook zeer bevorderlijk. Je zult er een hoop stookkosten mee besparen en dat scheelt weer een hoop hout. Veel mensen staan er nog niet zo bij stil, maar dit scheelt je werkelijk heel veel geld in een jaar. Daarbij is het voor het milieu heel belangrijk, omdat de reserves eenmaal zullen opraken. Met het bezit van een dergelijke installatie geef je de natuur een steuntje in de rug en belast je het milieu tevens minder. Dat is natuurlijk het grootste voordeel van de installatie. Verdere voordelen zullen nader in dit artikel aan bod komen. 

warmte terugwin installatie

Nadelen en voordelen van de installatie

Er zijn vele voordelen te bedenken voor een warmte terugwin installatie. Het zorgt bijvoorbeeld om te beginnen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Je zult niet snel last hebben van tocht in de winter. Daarnaast is het klimaat gewoonweg aangenamer en ook een stuk minder klam. Dit komt onder andere omdat deze  installatie er altijd voor zal zorgen dat er gefilterde schone lucht is in huis wat weer scheelt voor mensen met allergieën. Bij een huisstofmijtallergie kan dit bijvoorbeeld het verschil maken. Je investeert er dus in de eerste instantie wat geld in, maar wint het uiteindelijk terug aan de hoeveelheid voordelen die eraan zitten. 

Gebruik gedurende de seizoenen

Je zou denken, gezien het tocht-aspect, dat de installatie slechts geschikt is voor de winter. Echter, het gaat hier om een balansventilatie. De temperatuur van de buitenlucht wordt daarbij gemengd met de temperatuur van de binnenlucht. Dit zorgt er niet alleen voor dat in de winter, koude lucht niet makkelijk de woning kan binnendringen, maar dit zorgt er tevens voor dat in de zomer, warme lucht niet makkelijk de woning kan binnendringen. In zowel de warme als koude seizoenen heb je er dus zeker baat bij.Ga er dus niet vanuit dat het alleen in de winter zijn werking heeft.