Douglas hout is een hele fijne houtsoort om mee te werken. Het bezit enkele belangrijke proporties voor hout. Ten eerste is het bijzonder sterk hout. Het is bovendien gemakkelijk om te bewerken en in verschillende vormen te zagen. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van bochten en andere vormen, dat gaat met dit hout uitstekend. Het is daarnaast uitstekend in het vasthouden van schroeven en zal helemaal niet snel splijten. 

Het is heel erg veelzijdig: je kunt het voor verschillende manieren gebruiken, zowel binnen als buiten en het reageert goed op lijm. Erg makkelijk om te schuren en te verven. Het is gewoon een ontzettend veelzijdige houtsoort die voor allerlei doeleinden gebruik kan worden.

Douglas hout is ideaal voor op de vloer

Bij Houtdirect is douglas hout te vinden in verschillende soorten. Een van de toepassingen waarvoor het buitengewoon geschikt is: prachtige houten vloeren. Het hout staat vooral bekend om zijn sterkte. Doordat het hout zo robuust is, kan het goed tegen een stootje en zul je niet zo snel een deuk of gat in de vloer krijgen. Het is zelfs geschikt voor ‘heavy duty’ vloeren die zwaarder belast worden dan reguliere vloeren in huizen.

Uitstekend geschikt voor trim- en schrijnwerk

Douglas hout is daarnaast heel erg goed geschikt voor trim- en schrijnwerk. Vanwege de prachtige natuurlijke look wordt het veel gebruik voor kozijnen, trapleuningen, ornamenten en andere versieringen. Eigenlijk voor het afmaken van de hele esthetiek van een huis is deze houtsoort heel erg geschikt. 

Andere toepassingen van douglas hout

Het is een bijzonder veelzijdige houtsoort, die ook wordt gebruikt om boten mee te maken. Het is voor boten geschikt vanwege zijn kracht. Het zal niet snel buigen of breken. Ook voor meubels is de houtsoort geschikt. Het is echt een van de meest veelzijdige houtsoorten op de markt. Een goede keus voor jouw volgende project.