Composiet aanrechtblad schoonmaken

Voor de meeste mensen is tegenwoordig de keuken, waar je als gezin bij elkaar komt en de dag doorneemt. Vaak is dit aan de bar in de keuken, dus het is van belang dat je het aanrechtblad mooi houdt, een composiet aanrechtblad schoonmaken is niet ingewikkeld. Wanneer je op de belangrijkste punten let, heb je in de meeste gevallen jaren plezier als gezin van je keuken. Wat zijn de kenmerken van een composiet aanrechtblad en wat moet je wel en niet doen?

Composiet aanrechtblad schoonmaken

Geperste materialen

Een aanrechtblad van composiet is van een aantal geperste materialen, daarom is het blad ook licht van gewicht. Voordeel hiervan is wel dat er geen vloeistoffen in het blad kunnen komen, omdat de poriën zo goed als dicht zitten. In de webshop van steenschoon.nl kun je het blad wel een behandeling geven zodat dit ook in de toekomst altijd blijft, met een mild schoonmaakmiddel kun je een composiet aanrechtblad schoonmaken en warm lauw water.

Let op met hete pannen

Bij een natuurstenen aanrechtblad is het uit den boze om er een hete pan op te zetten, het blad zal breken waardoor er een nieuw blad gemonteerd moet worden. Bij een aanrechtblad van composiet materiaal, zal het blad niet breken maar je krijgt wel vlekken door de hars die smelt wat in het blad zit. Gebruik dus altijd een onderzetter als je een hete pan neer wilt zetten, voordat je het blad echt schoonmaakt is het wel goed om alle overige vetten en oliën met een middel van je blad te verwijderen. Door het blad te impregneren kun je het blad een extra beschermlaag geven tegen vocht.