Er bestaan zoveel verschillende soorten raamfolie om te gebruiken. Belangrijk hierbij is om wel de juiste te zoeken die bij jouw raam past en welke jij het fijnst vindt om te gebruiken. We hebben voor jou de verschillende soorten raamfolie op een rijtje gezet, zodat je zelf overzichtelijk de verschillen in kan zien en daar je keuze voor de juiste soort raamfolie kan baseren.

Raamfolie

Raamfolie is eigenlijk een hele dunne folie die je op de binnenkant van je raam kan plakken ter decoratie of voor meer privacy. Er bestaan dus verschillende varianten van raamfolie. Hieronder wordt beschreven wat raamfolie allemaal voor jouw huis kan betekenen.

1.Raamfolie tegen warmte en zon
2.Je hebt zonwerende raamfolie of verduisterende raamfolie. Deze soorten raamfolie zijn handig in de zomer om de warmte en zon buiten te houden. Zo blijft het altijd lekker koel in je huis.
3.Raamfolie tegen inkijk

Inkijkwerende raamfolie zorgt er voor dat er niemand zomaar binnen kan kijken in je woning. Zo behoud je je eigen privacy zonder dat er licht verloren gaat. Deze folie is vaak meer mat en egaal en is in veel kleuren en patronen te verkrijgen.

Isolerende raamfolie

Met isolerende raamfolie kan je handig besparen op je energiefactuur. Zeker wanneer je enkel glas hebt, is isolerende raamfolie een duurzame oplossing. In de zomer houdt het de warmte buiten, en in de winter juist weer binnen. Isolerende raamfolie heeft dus een positief effect op je wooncomfort.

Raamfolie kopen

Raamfolie is een subtiel alternatief voor bijvoorbeeld gordijnen, jaloezieën of ander soort raamdecoratie. Daarbij is er veel variatie in mogelijk en is raamfolie goedkoper dan ander soort raamdecoratie.