Taxus

Zoek je naar nieuwe planten die je kunt gaan kweken? Dan zit je hier goed, want wij gaan je meer vertellen over een haag die ideaal is om te kweken. We hebben het hier over de Taxus Baccata. Deze haagplant is een van de populairst in z’n soort. En dat is niet voor niets Het is simpelweg een mooie plant. Maar het brengt ook veel andere voordelen met zich mee. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan vooral even verder!

Mooie Haag

Waarom je deze haag zou planten

Zoals we eerder al hebben aangegeven, is de Taxus Baccata ideaal om te planten. Maar waarom is dit nu eigenlijk zo? Daar zijn veel redenen voor te bedenken. En een aantal hiervan nemen we even kort met je door.

Allereerst is de plant erg onderhoudsarm. Het is mogelijk om je haag bij te houden en dat hoef je maar een keer per jaar te doen. Tevens is het een haag die lang groen blijft. En dat zelfs het hele jaar door. Tevens maakt het niet zo veel uit hoe hoog de plant wordt. Het ziet er altijd mooi uit en is daarom ook geschikt in veel verschillende tuinen.

Daarnaast is het een haag die je vrijwel altijd kunt planten, uitgezonderd de zomermaanden. Ben je tevens vogelliefhebber? Dan ben je met deze haag ook altijd goed. Want de haag is erg geliefd bij vogels. Vogels kunnen er schuilen. Maar de boom kan ze ook voedsel bieden. 

Thuja

Tevens is het een een plant met de oudste leeftijden. Denk aan leeftijden van wel 3000 jaar. Ten slotte ben je heel vrij in het bewerken van de boom. Je kunt haast iedere vorm toepassen en dus een mooie uitstraling creëren.