Spiegels zijn een enorme winst voor in je woonkamer, badkamer of zelfs je keuken. Het is heel normaal en je bent vast niet de enige die wat meer spiegels wilt toevoegen in een bepaalde of misschien zelfs meerder kamers. Of je bent juist een kamer aan het inrichten en je wilt daar graag wat spiegels aan toevoegen. Genoeg redenen om één of meerdere spiegels aan te schaffen, maar wil je nou grote spiegels of kleine spiegels en wat voor rand wil je dat ze hebben? In dit artikel lees je of je zou moeten gaan voor grote spiegels of juist kleine en wat voor mogelijkheden er zijn wat betreft randen.

Grote vs kleine spiegels

Of je nou gaat voor grote spiegels of juist kleine spiegels moet je eerst kijken naar wat je doel is met het aanschaffen van spiegels, dit samen met waar je eigenlijk je spiegels wilt plaatsen. Als bijvoorbeeld een deel van je muur leeg is kan je daar een grote spiegel kwijt, is de plek beperkt kan je misschien beter gaan voor 2 kleine spiegels. Je wilt ook niet teveel kleine spiegels naast elkaar zetten, dit kan juist meer storend zijn dan rustgevend. In je badkamer heb je misschien meer aan een wat grotere spiegel (als je de ruimte ervoor hebt) en boven je slaapkamer kan je juist weer gaan voor een paar kleine spiegels.

Randen

Voor de randen van spiegels heb je een beperkt aantal mogelijkheden, maar de mogelijkheden zijn meestal hout of aluminium. Waarschijnlijk zou je eerder voor een houten spiegel kiezen dan voor een aluminium spiegel omdat het wat populairder is, maar het is belangrijker om te kijken of een houten spiegel ook daadwerkelijk past bij de rest van de kamer. Als je veel wit hebt in de kamer kan aluminium wat meer stijlvoller staan dan bijvoorbeeld hout. Je kan er ook aan denken om geen rand te hebben als dit beter past bij je kamer. Nu je meer kennis en inspiratie op hebt kunnen doen wordt het waarschijnlijk tijd om te shoppen, waar wacht je nog op?