krabtonnen

Krabtonnen zijn slechts een van de vele items die je nodig hebt als je een of meerdere katten hebt. Veel mensen denken dat het hebben van katten helemaal niet veel werk is, end dat honden veel meer aandacht nodig hebben. Dat klopt tot op zekere hoogte wel, maar ook katten hebben meer aandacht nodig dan de meeste mensen die zelf geen katten hebben denken. Dus als jij nadenkt over het nemen van een kat, zijn er een aantal zaken waar je dus zeker weten rekening mee moet houden en die je niet kunt overslaan. In dit stuk zal ik proberen je een overzicht te geven van de belangrijkste van die dingen.

krabtonnen

De basis: dit heb je sowieso nodig

Om te beginnen heb je een kattenbak nodig, met goed grind. En deze moet je echt regelmatig schoonmaken. Het liefst na iedere keer dat de katten de bak gebruiken. Zo voorkom je nare geurtjes. Daarnaast heb je eet- en drinkbakken nodig en moet je dagelijks zorgen voor vers water, en een geschikte vorm van voer uitkiezen. Maar dan ben je er nog niet. Katten moeten krabben om hun nagels gezond, mooi en scherp te houden, en dat is dus echt een basisbehoefte. Voor te krabben zijn krabtonnen wat mij betreft de beste optie, maar je kunt ook voor een krabpaal gaan. Het is bij veel mensen wel bekend dat katten ontzettend kunnen haren. Een kam heb je dus ook nodig.

De extra’s: ook dit is fijn om te hebben

De dingen die ik de vorige alinea heb beschreven, zijn echte essentials in de puurste zin van het woord. Als je een kat hebt, kun je niet zonder. Maar er zijn ook een aantal zaken die wel fijn zijn, maar niet essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een drinkfontein. Katten houden namelijk van stromend water. Kijk online voor al jouw benodigdheden.