LED-plafondlampen

LED-verlichting biedt , zoals in de tijd van klassieke lampen, alternatieven voor alle smaken en behoeften. De veelzijdigheid van LED’s heeft echter het bereik en de opties vergroot. Denk bijvoorbeeld aan ledstrips. Ondanks dit, en ongeacht de veranderingen, blijft de installatie van industriële plafondlampen het belangrijkste.

Als je bijvoorbeeld industriële plafondlampen wilt installeren, wat is dan de juiste keuze? Led- downlight  of plafondlamp ? Het antwoord ligt in het plafond zelf: de eerste zijn voldoende als er een verlaagd plafond tussen de twee zit. Aan de andere kant zijn LED-plafondlampen de beste keuze om rechtstreeks op het originele plafond te installeren. Welke optie je ook kiest, LED-plafondlampen hebben de mogelijkheid om dezelfde lichtintensiteit (of zelfs meer) te bieden dan  traditionele hanglampen . Ze zijn ook vanuit esthetisch oogpunt voordeliger, omdat ze vlak met het plafond worden geïnstalleerd.

Installatie van industriële plafondlampen, ingewikkeld?

Neen. In feite kunnen zelfs minder deskundige handen het. Het belangrijkste kenmerk van deze LED-plafondlampen is vanaf het begin  dat ze geen gat in het plafond nodig hebben , wat de procedure aanzienlijk vereenvoudigt in vergelijking met de LED-downlight. Het is daarom voldoende om de bevestigingselementen te gebruiken die bij de LED-plafondlamp worden verkocht voor een volledig bevredigende installatie. Om ze aan het plafond te bevestigen, is meestal een plaat nodig met speciaal ontworpen gaten om te schroeven. In ieder geval wordt alles wat je nodig heeft altijd bij het product geleverd.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de bestuurder, een essentieel element voor de werking van dit type armatuur. Door de structuur van de plafondlampen zit de bestuurder in de plafondlamp zelf. Opgemerkt dient te worden dat de standaard meegeleverde drivers niet dimbaar zijn. Gebruikers die van deze functie gebruik willen maken, moeten dus apart een dimbare driver aanschaffen (in intensiteit instelbaar). Het is deze component die het mogelijk maakt om de intensiteit van het licht op elk moment of bij elk verblijf te regelen.

De juiste kleurtint kiezen (CCT)

Gezien hun eigenschappen om zich gemakkelijk aan verschillende doeleinden en omgevingen aan te passen, zijn ze in de meeste gevallen in warm wit verkrijgbaar. Er zijn echter unieke modellen en functies die nodig zijn. Elke ruimte voorzien van de gewenste omgeving is geen probleem, want je kunt kiezen voor industriële plafondlampen in koel of natuurlijk wit. Er zijn andere waar je de witte temperatuur rechtstreeks vanaf de schakelaar kunt wijzigen. Kortom de keuze in hoeveelheid volgens de behoefte.