infrarood wandverwarming

Infraroodverwarming wint enorm aan populariteit de laatste tijd, je ziet het bijvoorbeeld op terrassen; als het donker wordt gaan de infraroodheaters aan om de gasten lekker warm te houden. Je kunt ook infraroodverwarming voor op je eigen terras aanschaffen. Je hebt hierbij de keuze tussen infrarood wandverwarming of infrarood plafondverwarming, en daarnaast heb je nog verplaatsbare infraroodverwarming. Dat is helemaal handig want je hoeft dan niet voor elke ruimte een apart paneel aan te schaffen. Dat bespaart enorm in de kosten. Maar hoe werkt infrarood verwarming nu eigenlijk? In deze blog kun je daar meer over lezen!

infrarood wandverwarming

De meerwaarde van infraroodverwarming

Je hebt een zeer comfortabel gevoel omdat infrarood stralingswarmte is. Dus niet de lucht wordt verwarmd, maar de mensen en de materie in de ruimte. Infraroodverwarming voelt alsof de zon op je huid schijnt. Dit werkt dus heel anders dan CV. Hierdoor zitten er dus veel extra voordelen aan infrarood. Infraroodpanelen kunnen mooi geïntegreerd worden centraal in je woning, waarbij ze gericht worden op de mensen/objecten die verwarmd moeten worden. Je kunt zo ook delen van een ruimte verwarmen. Je hebt hiervoor wel een stroomtoevoer nodig. Het hoeft niet veel geld te kosten. Indien je het snel warm wilt hebben is infrarood ideaal! Dit werkt met de snelheid van elektriciteit. Infraroodtoestellen kunnen binnen 5 minuten na aanzetten al veel warmte afgeven.

Geen kromtrekkende vloeren

Er is nog een belangrijk voordeel te noemen van infraroodverwarming. Het warmt de lucht niet op, dus de lucht wordt niet droog. Dat is ook beter voor je gezondheid. Statische elektriciteit heb je wanneer je een droge lucht hebt, maar nu dus niet. En ook zal je huid niet snel uitdrogen omdat de lucht niet droog wordt. Houten vloeren zullen tevens langer meegaan, en niet snel gaan kromtrekken of kraken wat je wel hebt bij andere soorten verwarming. Omdat de lucht niet verwarmd wordt heb je tot slot geen condensvorming. Er gaat geen vocht in de muren zitten, waardoor schimmels wegblijven. Er zitten dus vele voordelen aan deze vorm van verwarming! Of je nu kiest voor infrarood wandverwarming, plafondverwarming of een verplaatsbare variant!