kunststof kozijnen kopen

In een slaapkamer is het belangrijk dat je tot rust kan komen, kan ontspannen en tot rust kan komen. De kleuren die op de muur zitten, kunnen daar effect op hebben. Kleuren hebben namelijk invloed op ons gevoel. Van warme kleuren worden we levendig en van koele kleuren kunnen we juist ontspannen. Voor in de slaapkamer, neig je dan al snel naar een koele kleur. Volgens onderzoek is de beste kleur voor in de slaapkamer zachtblauw. Als je voor blauw gaat, kies dan wel voor een helderblauw en niet voor diepe tinten. Paars heeft bijvoorbeeld niet hetzelfde effect, ook al lijkt deze kleur erg op blauw.

De beste kleur voor in de woonkamer

De woonkamer is misschien wel de ruimte waarin we de meeste tijd doorbrengen. Hier ben je om te ontspannen na een lange dag werk of heb je vrienden op bezoek. Omdat je er zoveel tijd in door brengt en dus ook veel verschillende gelegenheden hebt, is het de kunst om een kleur te vinden die overal bij past. Ook kan je deze ruimte mooi uitbreiden met een paar houten tuindeuren. Kleuren die energie geven, maar tegelijkertijd ook rust kunnen geven. Het beste is om te gaan voor een kleur die tussen warm en koud in zit, dus een neutrale kleur. Denk hierbij aan kleuren zoals grijs of beige.

De beste kleur voor in de badkamer

Ook in de badkamer is het leuk om te spelen met nieuwe kleuren, je brengt hier immers toch best veel tijd door. Ook hier speelt de hoeveelheid licht natuurlijk een rol, maar over het algemeen is de beste kleur voor in de badkamer een lichte kleur. Dit kan groen of blauw zijn, wat weer refereert naar de lucht en naar de aarde.