8 groendak

Een Extensief groendak is natuurlijk een hele mooie manier om je dak wat mooier te maken. Door plantjes aan te leggen op het dak zal je dak er echt heel mooi en natuurlijk uitzien. Naast dat het er heel mooi uitziet heeft het natuurlijk ook nog een aantal voordelen, denk aan geluidsdemping, warmte demping, een verhoogde levensduur van het dak zelf en de lucht en het regenwater wordt ook nog eens beter gezuiverd. Dit zijn natuurlijk al genoeg redenen om voor een groendak te gaan. Zeker als je je huis wat meer natuur wilt geven is dit zeker een hele goede optie om te overwegen.

Weinig onderhoud met een extensief groendak

Een Extensief groendak heeft relatief weinig onderhoud nodig als je het vergelijkt met een intensief groendak. Zo’n 2 tot 3 keer per jaar moet je wat onderhoud plegen en dat valt meestal heel erg mee in de hoeveelheid dat je moet doen. Het onderhoud dat je moet doen is vaak gewoon het verwijderen van onkruid, vaak groeit er heel wat onkruid op een groendak en dat is lelijk en niet goed voor de groei van de andere plantjes. Als je dat hebt gedaan hoef je alleen nog maar wat te bemesten en als je dit wilt kun je nog afvoer controleren op verstoppingen.

Een bijdrage aan een beter klimaat

Een groendak is niet alleen voor de mooie natuurlijke uitstraling bedoeld, maar ook draagt het bij aan een beter klimaat. Plantjes en dieren kunnen nu ook in een drukke betonnen stad een levens plek vinden op de daken. Als iedereen zo’n dak zou aanleggend dan zouden steden een stuk meer dieren aantrekken en dat brengt natuurlijk meer vreugde en is goed voor het klimaat. Daarnaast zuiver je ook nog een de lucht en het regenwater, dus zul je een betere kwaliteit zuurstof hebben bij je huis. Een groendak is iets wat vrij populair is in Nederland en daar zitten dus goede redenen achter.