Interieur 1

Het akoestiek kantoor verbeteren zorgt voor een grote verbetering. De verschillen tussen een akoestiek en een niet akoestiek kantoor zijn namelijk heel groot. Als je een keertje een akoestiek kantoor binnenloopt zul je gelijk de verschillen merken met een niet akoestiek kantoor. Bij een niet akoestiek kantoor hoor je al de kleinste geluidjes waardoor er een niet prettige werksfeer gecreëerd wordt. Bij een akoestiek kantoor hoor je dat het geluid gedempt wordt, terwijl je wel gewoon een normaal gesprek kunt voeren met een collega. Alle bijgeluiden worden dus een stuk verminderd waardoor er meer rust wordt gecreëerd in het kantoorpand.

Hoe verminder je geluid?

Hoe kun je nou het best akoestiek kantoor verbeteren? Om de geluidsweerkaatsing te verminderen kun je heel veel stappen ondernemen. De mogelijkheden zijn namelijk bijna oneindig. Heb je bijvoorbeeld een stenen of betonnen vloer dan kan een simpel kleedje al helpen om de weerkaatsing van geluidsgolven te verminderen. Ideaal zou natuurlijk zijn om een vloerbekleding te hebben of een vloer tapijt waardoor elke hoek van de kamer beter geïsoleerd is. Daarnaast is het creëren van vergader hokjes heel handig voor de meetings. Je kunt je met de groep beter concentreren op de meeting waardoor je een efficientere meeting zult hebben, dat wilt iedereen natuurlijk.

De grootste geluidsbronnen op kantoor

Je zult het geluid vast wel herkennen, de zoveelste keer dat het koffiezetapparaat weer afgaat in de vroege ochtend of die ene collega die perse zoveel moet printen. Dit zorgt natuurlijk voor heel veel geluid in een kamer die eigenlijk stil hoort te zijn. Het verplaatsen van luidruchtige objecten is dan ook een slimme zet. Je kunt deze apparaten namelijk in een andere kamer zetten waar mensen er geen last van hebben, denk bijvoorbeeld op de gang of je kunt natuurlijk ook zelf een ruimte maken door het af te schermen met een aantal geluidsdicht glazen. Dit zorgt voor een hoop minder irritatie en concentratieverlies bij medewerkers.