De steenstrips zijn in de afgelopen paar jaar enorm populair geworden. De steenstrips zijn niet enkel populair geworden in Nederland maar ook in veel andere landen. In heel Europa is het populair, in Amerika en zelfs in de Midden-Oosten. Hierdoor is er ook een groot aanbod aan steenstrips ontstaan.

Nu heb je meer keuze uit steenstrips omdat veel meer landen het produceren. Het wordt ook veel vaker geimporteerd naar Nederland. Duitsland, België, Spanje en Italië importeren iedere jaar voor miljoenen aan steenstrips naar Nederland. Dit zien we dan ook in de keuze en assortiment dat tegenwoordig beschikbaar is.

België en Duitsland pakken het vaak zelfs heel slim aan. In plaats van de steenstrips te verkopen aan bedrijven in Nederland verkopen ze het vaak direct aan de consumenten. Dit is mogelijk geworden door het opzetten van online winkels. Een websites opzetten om steenstrips te kunnen verkopen is niet eens een investering te noemen. Het is goedkoop en de winst dat behaald kan worden heel groot. Een fysieke winkel is niet nodig. De consumenten kunnen het over de grens ophalen of laten bezorgen. Hierdoor zijn de prijzen van steenstrips dan ook gezakt. Door groter aanbod en meer concurrentie. Ook het feit dat direct aan de consumenten word verkocht speelt mee.