Steeds vaker liet mijn vriendin subtiel de woorden keukens goedkoop vallen in mijn bijzijn, vaak als ze dan net met een vriendin zat te bellen. Zij denkt wel eens dat ik subtiliteit niet door heb en dat mag dan ook dikwijls zo zijn, maar dit keer lag het er zo dik bovenop dat zelfs ik er niet omheen kon. Op een avond tijdens het eten begon ze erover dat de maaltijd dan wel erg lekker was, maar dat het beter zou zijn geweest met dit en die oven en ga zo maar door.. Ik had het alweer helemaal door! Ik vertelde haar dat ik haar de laatste tijd wel vaker over hoogglans keukens had gehoord en vroeg haar waarom juist dat soort nou haar voorkeur had en wat het eigenlijk precies was. Ze zei me dat ze het zo chique en gestileerd vond staan bij anderen en dat ze dat stiekem zelf toch wel wilde. Bovendien, met hoogglans keukens heb je er bijna geen onderhoud aan. Met mooie apparaten als ovens en een vaatwasser erin bovendien heb je de gemakken die ze al een tijdje wilde. De volgende dag gingen we samen op pad voor hoogglans keukens!