Als klein kind vroeg ik me altijd al af in wat voor huis ik zou wonen later, als ik groter en ouder was. Als jong meisje droomde ik dan van een kasteel, in het roze, of van een boomhut die mijn vader had gebouwd. Ook later in mijn leven bleef ik nadenken over hoe ik mn huis zou inrichten wanneer het daar de tijd voor was en ik daar het geld voor had. Waar ik echter nooit te lang bij heb stil gestaan, is de vraag of ik cire beton wilde gebruiken.

Opties

Cire beton is een bouwmateriaal dat je voor allerlei zaken kan gebruiken. Voordat je het toepast in je eigen woning, is het natuurlijk handig om je opties te bekijken. Misschien wil je wel liever een ander soort materiaal. Of misschien wil je nog steeds in een hut wonen. Cire beton geeft als metal stuc een prettig en gezellige sfeer, aldus het internet. Of het duur is, is mij niet bekend. Als cire beton duur is, dan had ik er eigenlijk wel liever langer over willen nadenken. Eigenlijk hadden mijn ouders me dus al in de fase van het roze kasteel moeten vragen of ik dan ook cire beton in mijn kasteel wilde. Dan had ik nu tenminste een weloverwogen keuze kunnen maken.

Aannemers

Toch hoor ik van veel mensen goede verhalen; ze raden het allemaal aan, omdat het een heel modern materiaal is. In Nederland schijne heel veel mensen te bouwen met cire beton. Hoewel veel normale mensen niet bekend zijn met de details, is het materiaal wel heel bekend bij bouwvakkers en aannemers. Logisch ook, want die zijn natuurlijk bezig met het bouwen van een huis. Eigenlijk zijn zij de experts. Dus als je niet weet of je cire beton moet gebruiken in je nieuwe woning en je hebt ook niet meer de tijd om er lang over na te denken, dan kan je het ook aan je aannemer vragen.