Vaak zie achter glas of voor een deur een sticker met daarop het politielogo en politiekeurmerk veilig wonen. Heb je weleens afgevraagd wat het betekent en hoe je zo een keurmerk krijgt? In Deze artikel gaan we hier wat dieper op in.

Slotenmaker Den Haag

Als voorbeeld nemen we een slotenmaker Den Haag dat het politiekeurmerk veilig wonen gebruikt. De slotenmaker kan deze keurmerk gebruiken door het gebruik van materialen dat goedgekeurd zijn en het politiekeurmerk veilig wonen dragen. Hier is onderzoek naar gedaan door de politie en alleen materialen die aan strenge eisen voldoen krijgen het keurmerk. In het geval van een slotenmaker Den Haag zijn de sloten gecontroleerd en hebben deze keurmerk. Zo krijgen sloten dan door zo ene slotenmaker worden geplaatst het politiekeurmerk veilig wonen.

Consumenten op weg helpen

Het politiekeurmerk helpt zo consumenten op weg wanneer ze op zoek zijn naar goede dienstverlening. Een consument weet zo dat de slotenmaker betrouwbaar is gebruik maakt van materialen dat goedgekeurd zijn. Het is ook een waarschuwing voor de criminelen die aan het sticker kunnen zien dat er sloten op de deuren zitten dat het politiekeurmerk draagt. De meeste criminelen zullen daarom zo een woning overslaan.