Boeidelen

Wist jij dat je veel kan besparen met kunststof boeidelen? Mijn buurman niet namelijk. Eens in de zoveel tijd lieten een aantal buren hun woning in de verf zetten. Dit lieten ze niet alleen doen omdat ze wilde dat het huis er goed uitzag. Ook om te zorgen dat het hout niet gaat rotten of verweren. Zeker hier in Nederland wilt het weer nogal vaak veranderen in een week. Zo geniet je van de zon met 25 graden en daarna regent het waarbij het maar dertien graden is. Hierdoor kan het hout wel wat hulp gebruiken.

Materiaal

Boeidelen van kunststof

Het schilder moment, om het zo maar te noemen, kwam er weer aan. Mijn buurman liep toen naar me toe iets te vragen. Hij zag namelijk dat de schilder niet zoveel bij mij hoeft te doen. Hierbij had hij het zichzelf wel afgevraagd, maar besloot het toch eens te vragen hoe dat zat. Hij was wel benieuwd naar mijn geheim. Helaas had ik geen speciale verf of middel om mijn woning goed te houden. Het antwoord was eigenlijk veel simpeler. In tegenstelling tot mijn buren heeft mijn woning kunststof boeidelen in plaats van houten.

Uitstraling

Zelf vond ik het schilderen te duur. Helemaal wanneer de schilder om de vijf jaar terug zou moeten komen. Toen was ik dus verder gaan kijken naar mogelijke oplossingen. Een mogelijkheid was om het zelf te schilderen, maar daar zat ik eerlijk gezegd ook niet op te wachten. Een andere mogelijkheid was om ze te vervangen. Via Google kwam ik op de website van Keralit uit. Het kunststof neemt namelijk een serie van voordelen met zich mee. Eén daarvan is dat je ze niet meer hoeft te laten schilderen. Ze zijn niet zo gevoelig voor de weersomstandigheden, waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken voor schimmels, houtrot of verwering. Dat is toch ideaal?