Ieder huis moet ramen lappen. Als je de ramen niet tijdig schoonmaakt, dan kun je er na verloop van tijd niets meer door zien. Het is dus enorm belangrijk dat je je eigen ramen goed schoon houdt. Dat lukt je vast nog wel bij jouw eigen huis, maar je kent het vast wel dat de bovenverdiepingen al moeilijker worden. Je moet er bijna wel een glazenwasser Ede bij halen om bij de bovenste verdiepingen te komen. Hoe doen ze dat dan bij wolkenkrabbers? De glazenwasser Apeldoorn legt het je graag uit. 

In de gondel

De meeste wolkenkrabber zijn honderden meters hoog. Natuurlijk moeten de mensen die in deze enorme gebouwen zitten ook voldoende licht in hun huis of kantoor krijgen. Om die reden moeten er natuurlijk ramen in het gebouw zitten. De ramen van een wolkenkrabber worden door middel van een gondel gewassen. De glazenwassers kruipen samen met al hun spullen in deze gondel en beginnen de ramen te lappen. Ondanks dat de glazenwasser goed vastzit en niet kan vallen, moet je alsnog stalen zenuwen hebben om de hoogte in te gaan.

Weersomstandigheden

Je kunt je voorstellen dat het werken op deze hoogte de nodige risico’s met zich meebrengt. De meeste risico’s hangen vast aan de weersomstandigheden. Het kan natuurlijk in het najaar flink waaien en regenen. Dat is op de grond al niet heel prettig, laat staan als je op 300 meter hoogte aan een gebouw hangt. Het risico dat het bakje dan te veel gaat waaien is te groot. Veiligheid blijft immers altijd het belangrijkste punt!