Er komt veel kijken bij een wietplantage ontruimen

 

Een wietplantage ontruimen is nog niet zo een, twee, drie gedaan – zeker gezien alle dampen die je kunt inademen en waarvoor het echt handig is beschermende kleding te gebruiken. Ik heb het zelf nooit gedaan overigens, een ontruiming als dit, maar ik kan me zo voorstellen dat je er niets aan hebt als je halverwege een beetje high zit te wezen. Bovendien komt er veel meer rommel bij kijken dan je misschien denkt – en dit weet ik wél uit ervaring. Bij mij in de straat is namelijk een poosje geleden een bende opgerold die daar al meer dan twee jaar hun praktijken uit zaten te voeren, zonder dat ik zelfs maar ooit een vermoéden had van wat daar allemaal gaande was. Je kunt dus wel stellen dat ik van dichtbij heb meegemaakt wat er allemaal bij komt kijken.

 

Van dichtbij aanschouwd

 

Toevallig was ik de dag vrij dat er een team op gezet werd om het huis leeg te ruimen en waar ik dacht dat men met planten naar buiten zou komen, bleken het vooral complete machines te zijn die er opgeruimd werden en allerlei verpakkings- en isolatiemateriaal. Het verbaasde me oprecht wat er allemaal ongemerkt dat huis binnen moet zijn gevoerd.