aluminium overkapping van Verasol

Hout, kunststof, plastic: er zijn talloze materialen waar je een overkapping voor in je tuin van zou kunnen maken. Toch kiezen veel mensen voor een aluminium overkapping van Verasol. Waarom? Omdat aluminium vele voordelen heeft.

Wat is aluminium?

aluminium overkapping van Verasol

Aluminium is het meest voorkomende metaal in de aardkorst. Je kunt aluminium niet zo uit de grond opgraven. Het zit verpakt in bauxiet. Dit is een stof die bestaat uit aluminiumoxide en andere stoffen. Aluminiumoxide is een wit poeder waar aluminium van gemaakt wordt. Aluminium wordt veelvuldig ingezet in de bouw, industrie en diverse andere sectoren. Het is namelijk licht, sterk en toch goed bewerkbaar.

Overkapping van aluminium

Je kunt je dus wel voorstellen dat een overkapping van aluminium hartstikke stevig is. En dat is nodig. Een overkapping moet namelijk tegen van alles kunnen: regen, hagel, storm en harde windstoten. Aluminium kan dat. Bovendien kunnen ze dankzij de bewerkbaarheid van aluminium bij Verasol van alles ervan maken. Het resultaat is een stevige, degelijke overkapping waar je jaren van kunt genieten. 

aluminium overkapping van Verasol

Alternatieven op aluminium

Er zijn echter ook andere materialen om uit te kiezen. Veel mensen zullen je altijd aluminium aanraden omdat het hartstikke lang meegaat en bovendien degelijk en mooi is. Mits dat je smaak is, natuurlijk. Wie wat meer sfeer wil zal wellicht kiezen voor hout. En ook dat is een prachtig materiaal! Houd er wel rekening mee dat je hout veel meer moet onderhouden en dat het bovendien vaak minder lang meegaat.